Cunerakerk

HOME

  Cunera kerk Rhenen met Fohhn LFi-350 op Freestand

Cunera1small Cunera2small Cunera3small

De Cunera kerk in het Utrechtse Rhenen is al sinds de vijftiende eeuw de blikvanger in de wijde omgeving. Na jaren lange renovatie, waarbij zowel in- als exterieur zijn aangepakt, was het hoog tijd voor een hoogwaardige nieuwe geluidsinstallatie. Naast de vertrouwde kerkdiensten wordt deze prachtige ruimte ook ingezet voor klassieke concerten, congressen, lezingen, huwelijksplechtigheden etc.
De nieuwe Fohhn LFi 350 met FreeStand zijn vrij in de ruimte geplaatst op een AS-22 12" sub. Hiervoor is een speciale kap ontwikkeld die alle bekabeling beschermd en buiten het zicht houdt.

Cunera4small Cunera5small

Het geluid kan met de Fohhn LFi-350 heel nauwkeurig op het luisterend publiek worden gericht.
Hierdoor worden de reflecties in de ruimte, de galm, sterk verminderd. Het geluid komt directer bij de luisteraar aan en is duidelijker verstaanbaar. Deze set is prima in staat ook bij live weergave te voldoen aan de vraag naar een grotere dynamiek en een hoger volume. Ook aan de automatisering is gedacht met een uitgekiende bediening voor de koster. Er kan uit verschillende gebruikssituaties worden gekozen, zoals wanneer slechts delen van de ruimte in gebruik zijn. Vooraf is, middels EASE tekeningen en simulaties, nauwkeurig bekeken wat het eindresultaat zou gaan worden. Geen verrassingen dus. Voor oplevering is met EASE Systune en FohhnSoft alles optimaal ingeregeld. De fa. HGT uit Veenendaal heeft, met deze installatie anno 2016, de lat op een nog hoger niveau gelegd.

Cunera6small Cunera7small
CuneraFooter