Ouwehands

HOME

Ouwehand kop
Ouwehand small 1

Ouwehands Dierenpark in Rhenen is al jaren innovatief  op audiovisueel gebied. Reeds eind jaren negentig had men al multi channel weergave via de PC in de Latijns Amerikaanse jungle Urucu. Met de komst van glasvezel in het hele park ontstond ook de mogelijkheid om multi channel streaming audio over IP te gaan gebruiken.
De oude analoge omroepinstallatie was inmiddels ook aan vervanging toe, na jaren trouwe dienst. De oplossing is WORK Blueline. De hardware, bestaande uit streamers, die het audiosignaal op het net zetten en receivers die op elke willekeurige plek het signaal weer ontvangen.
Meer dan tachtig nieuwe muziek paddenstoelen door het hele park verzorgen de thema muziek en omroep. Bijzonder is dat per zone, totaal dertien stuks, verschillende content (muziek of geluiden) kunnen worden weergegeven. Een dedicated computer met speciale software verzorgt alle bronnen en zelfs weergave van vaste berichten, deze zijn pre-recorded en worden op gezette tijden weergeven.

Ouwehand small 2

Het systeem wordt met een iPad bij de receptie gemonitord en bediend. Middels een custom made interface, waarop de plattegrond van het park is te zien, worden zones aan- of uitgeschakeld. Bediening is hierdoor zo simpel, dat het geen verdere uitleg behoeft en iedereen het kan bedienen.
Het gehele project is begeleid en uitgevoerd door de Fa. Esgro uit Veenendaal. Ouwehands Dierenpark is met dit systeem klaar voor de toekomst met bijna onbegrensde uitbreidingsmogelijkheden.

Ouwehand small 3
Ouwehand voet