Merken – Axiom

Over Axiom

AXIOM vertegenwoordigt het resultaat van een uitgebreid ontwikkelingsproject dat tegemoetkomt aan de specifieke eisen van professionals op het gebied van concertreizen, vaste installaties en draagbare geluidsversterking over de hele wereld.

Door de combinatie van state-of-the-art gepatenteerde transducers, geavanceerde elektronica en moderne digitale technologieën in een reeks hoogwaardige luidsprekerproducten die volledig in Italië zijn ontworpen en vervaardigd, maakt AXIOM gebruik van de meest efficiënte productie- en testprocessen die beschikbaar zijn om onvergelijkbare kwaliteit en ultieme betrouwbaarheid te bereiken.

Het productassortiment van AXIOM biedt een specifieke oplossing voor elke denkbare geluidsversterkingstoepassing: als hoofdfront-of-house PA-systeem, zowel binnen als buiten; voor podiumbewaking en zijvullingen; in vaste installaties variërend van sportfaciliteiten tot theaters, gebedshuizen, locaties voor livemuziek, nachtclubs en bars; en voor een groot aantal zakelijke en draagbare toepassingen.

AXIOM-producten worden met trots ondersteund door een gespecialiseerd technisch ondersteuningsnetwerk in meer dan 120 landen over de hele wereld.

Proces

Alleen door de toepassing van het toegewijde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van AXIOM op een volledig geïntegreerde systeembenadering – van concept tot voltooiing – kunnen deze innovatieve ontwerpen en de nieuwste technologieën worden gecombineerd om ervoor te zorgen dat Axiom-geluidsversterkingssystemen zijn uitgerust om voortreffelijke sonische prestaties en ultieme betrouwbaarheid te bieden die waar u op kunt vertrouwen.

Transducers

De transducers voor het middenbereik en de hoge frequentie behoren tot de belangrijkste als het gaat om de verstaanbaarheid van stemmen. De hoogfrequente compressiedrivers van Axiom maken gebruik van lichtgewicht titanium diafragma’s om de bewegende massa laag te houden, en ze worden geladen door golfvormende golfgeleiders op transmissielijnen om gedetailleerd, zeer begrijpelijk en natuurlijk geluid over grote afstanden te leveren.

Het even kritische midden-basgebied is verantwoordelijk voor helderheid en definitie in akoestische instrumenten, percussie en stemmen, en het is hier dat de laagfrequente kegeldrivers met hun lichtgewicht kegels en aluminium spreekspoelen bijdragen aan de dynamische reproductie van complexe muzikale passages.

Waar extreme spoeluitslag wordt vereist van een sub-bastransducer, zorgen de hoge stijfheid van Double Silicon Spiders en Inner Flux Demodulating Rings ervoor dat spreekspoelen volledig gecentreerd blijven en onder volledige mechanische en thermische controle blijven in kritische showomstandigheden.

Akoestisch ontwerp

Het Axiom-ontwerpteam heeft pionierswerk verricht met enkele van de meest geavanceerde technologieën die beschikbaar zijn op het gebied van reproductie van lage frequenties om goed gedefinieerde en krachtige basfrequenties te leveren.

De Manifolded Transmission Line combineert twee akoestische principes: de output van twee conusdrivers wordt via een verdeelstuk belast voor onderlinge koppeling en verbeterde efficiëntie, terwijl tegelijkertijd de transmissielijn de achterkant van de kegels laadt, waardoor de transiënte respons wordt versneld en de efficiëntie wordt verhoogd.

Manifolded Band Pass-technologie brengt op vergelijkbare wijze twee concepten samen: het laden van de voorkant van twee driverconussen in een verdeelstuk met de voordelen van bandpass-ontwerp voor een hogere efficiëntie in het hogere basgebied.

De innovatie van Axiom strekt zich ook uit tot de constructie van line array-elementen – in de vorm van het unieke WTW-symmetrische behuizingsontwerp dat potentiële stralingsverschijnselen minimaliseert die rond de crossover-frequentie kunnen optreden.

Systeemverwerking

Gebaseerd op het CORE DSP-platform ontworpen door de PROEL R&D Laboratories met behulp van een van de meest geavanceerde SHARC DSP-technologieën die beschikbaar zijn voor audiotoepassingen van hoge kwaliteit, beschikt de signaalverwerking van Axiom over een drijvende-kommaresolutie van 40 bit, 96 kHz en 24 bit AD/DA-converters van topkwaliteit – voor perfecte signaalintegriteit, dynamisch bereik van meer dan 110 dB en superieure sonische prestaties.

Dankzij de enorme verwerkingskracht is het CORE DSP-platform in staat de meest geavanceerde algoritmen voor luidsprekerverwerking te bieden, samen met uitgebreide afstandsbedienings- en netwerkmogelijkheden.

Geavanceerde DSP speelt ook een belangrijke rol in de perceptie van Axiom’s levering van akoestische instrumenten en stemmen. Het R&D-team van PROEL heeft de ‘Constant Power’-benadering van crossover-ontwerp ontwikkeld die, in combinatie met fase linearisatie technieken, een werkelijk lineaire faserespons en coherente tijdrespons oplevert.

Digitale versterking

Axiom-luidsprekers zijn ook verkrijgbaar in actieve formaten, met ingebouwde DA-serie Klasse D digitale eindversterkermodules en digitaal bestuurde Switch Mode Power Supplies (SMPS). Deze bieden een eenvoudige installatie en bedieningsgemak, wat van onschatbare waarde is bij mobiele geluidsversterkingstoepassingen. Hoewel de geluidskwaliteit gemakkelijk kan wedijveren met die van de beste audiofiele Klasse AB-topologieën, bieden de modules uit de DA-serie een betere dynamiek, een lager gewicht en een veel grotere efficiëntie (meer dan 90%), en natuurlijk de flexibiliteit van digitale systeembesturing.

Copyright Notice